ΣΥΧΝΕΣ ΕΡΩΤΗΣΕΙΣ

Είστε εδώ: Χρήσιμα Συχνές Ερωτήσεις

Απαντήσεις σε συχνά ερωτήματά σας

Το πετρέλαιό σας είναι φιλικό στο περιβάλλον?

Το πετρέλαιο θέρμανσης της BP περιέχει ειδικά πρόσθετα για βελτιωμένη καύση, ώστε να επιτυγχάνεται οικονομία και εκπομπή λιγότερων ρύπων. Επιπλέον, το νέας γενιάς πετρέλαιο θέρμανσης παράγεται με αυστηρές προδιαγραφές σε σύγχρονες εγκαταστάσεις διύλισης, εξασφαλίζοντας χαμηλή περιεκτικότητα σε θείο μειώνοντας έτσι τη φθορά του λέβητα και το σχηματισμό ρυπογόνων ενώσεων. Δείτε περισσότερα εδώ

Πώς εκλέγεται ο διαχειριστής και ποιες είναι οι υποχρεώσεις του?

Ο διαχειριστής της πολυκατοικίας, μπορεί να είναι ιδιοκτήτης, ενοικιαστής ή τρίτο πρόσωπο μη ιδιοκτήτης, εκλέγεται δε από τη Γενική Συνέλευση και η απόφαση λαμβάνεται από τις ψήφους που ορίζει το κάθε καταστατικό της πολυκατοικίας.
Η θητεία του διαχειριστή είναι για ένα χρόνο, μπορεί όμως να εκλεγεί ξανά και δεν αμείβεται για τις υπηρεσίες του. Δεν είναι δυνατόν να υποχρεώσεις κάποιον να ασκήσει τα καθήκοντα του διαχειριστή για πολλούς λόγους έτσι αν κανένας ιδιοκτήτης δεν δέχεται να αναλάβει τη διαχείριση, τότε την αναλαμβάνει εταιρεία διαχείρισης κτιρίων.

Η εταιρεία διαχείρισης κτιρίων αποτελεί μια σύγχρονη λύση γιατί απαλλάσσει τους ιδιοκτήτες από τη διαχείριση Αναλαμβάνει εξόφληση των λογαριασμών κοινοχρήστων δαπανών , όπως ΔΕΗ, ΕΥΔΑΠ, καθαριότητας, πετρελαίου. Επιβλέπει τις εργασίες στους κοινόχρηστους χώρους. Αναλαμβάνει την κατανομή των κοινοχρήστων δαπανών και έκδοση αναλυτικού λογαριασμού για κάθε διαμέρισμα χωριστά, ανάλογα με τα χιλιοστά συμμετοχής του. Εισπράττει τα οφειλόμενα κοινόχρηστα των διαμερισμάτων. Φροντίζει για τα διοικητικά θέματα σύμφωνα με τον κανονισμό, όπως σύγκληση συνέλευσης του κτιρίου και τήρηση των πρακτικών. Φροντίζει να υπάρχει διαφάνεια σε όλες τις ενέργειες

Πως πρέπει να κατανέμονται τα ποσά των κοινόχρηστων δαπανών

Εάν η οικοδομή έχει κανονισμό τότε ακολουθούμε ό,τι αναφέρεται στον κανονισμό. Εάν όχι, τότε σύμφωνα με το νόμο 3741/29 όλες οι κοινόχρηστες δαπάνες (πετρέλαιο, καθαρίστρια, ανελκυστήρας, ΔΕΗ, ΔΕΥΑΔ, κτλ) κατανέμονται σύμφωνα με τα τετραγωνικά μέτρα του κάθε διαμερίσματος. Παρ'ολα αυτά ο νόμος αυτός μπορεί να παραβλεφθεί στην περίπτωση που υπάρχει ομόφωνη απόφαση όλων των ιδιοκτητών της οικοδομής.

Ένας ένοικος διαφωνεί και αρνείται να πληρώσει για μία έκτακτη εργασία της οικοδομής. Τι μπορεί να γίνει σε αυτή την περίπτωση

Εάν η οικοδομή έχει κανονισμό τότε ακολουθούμε ό,τι αναφέρεται στον κανονισμό. Εάν όχι, τότε σύμφωνα με το νόμο 3741/29 για οποιαδήποτε εργασία / δαπάνη θα πρέπει να υπάρχει ομόφωνη απόφαση όλων των ιδιοκτητών. Εάν έστω και ένας διαφωνεί, η εργασία δεν μπορεί να γίνει.

Εάν η εργασία έχει γίνει και ο ένοικος αυτός είναι ενοικιαστής. τότε θα πρέπει να απευθυνθείτε στον ιδιοκτήτη ο οποίος και είναι υπεύθυνος για το διαμέρισμα. Διαφορετικά, η μόνη λύση είναι να διεκδικήσετε τα χρήματα δικαστικά. Μέχρι όμως να γίνει το δικαστήριο θα πρέπει το διαμέρισμα αυτό να μπαίνει κανονικά στα κοινόχρηστα, και το ποσό που του αναλογεί να εισπράττεται από τα υπόλοιπα διαμερίσματα.

Τι έιναι η εξοικονόμηση ενέργειας - ενεργειακή διαχείριση?

Είναι προφανές ότι ένα από τα σημαντικότερα ζητούμενα της ενεργειακής πολιτικής της χώρας είναι η βελτίωση της ενεργειακής συμπεριφοράς των υφισταμένων κτιρίων. Το ζητούμενο αυτό είναι και πρωταρχικός στόχος της Οδηγίας 2002/91/ΕΚ για την ενεργειακή απόδοση των κτιρίων αλλά και της μεταφοράς της στην εθνική νομοθεσία με τον νόμο Ν3661/08 για τα «Μέτρα για τη μείωση της ενεργειακής κατανάλωσης των κτιρίων και άλλες διατάξεις». To παρόν έργο στοχεύει στην εφαρμογή κυρίως βραχυπρόθεσμων, αλλά και μεσοπρόθεσμων ή μακροπρόθεσμων παρεμβάσεων στον οικιακό τομέα που θα αποφέρουν σημαντική μείωση της συνολικής κατανάλωσης ενεργείας στον κτιριακό τομέα, μείωση του ηλεκτρικού φορτίου αιχμής και βελτίωση των συνθηκών διαβίωσης των πολιτών όσο και σε επίπεδο εθνικής οικονομίας.

Η στρατηγική αυτή εξυπηρετεί δύο σκοπιμότητες: Αφενός να μειώσει στο μεγαλύτερο δυνατό βαθμό, αλλά και στον ελάχιστο δυνατό χρόνο, την ενεργειακή σπατάλη (και άρα και την εκπομπή ρύπων) σε εθνικό επίπεδο, αφετέρου να βελτιώσει άμεσα την ποιότητα διαβίωσης και εργασίας των περισσότερο πληττόμενων συμπολιτών μας. Με αυτό το σκεπτικό μπορεί να προτάσσονται παρεμβάσεις που ενδεχομένως να έχουν μεγαλύτερο οικονομικό κόστος ή μικρότερη χρηματοοικονομική απόδοση. Επιτυγχάνεται, όμως, το συνολικά βέλτιστο οικονομικά, ενεργειακά και περιβαλλοντικά αποτέλεσμα.

Γιατί να κάνω απεντόμωση-μυοκτονία;

Τα έντομα (κατσαρίδες, κουνούπια κ.ά.) καθώς και τα τρωκτικά(ποντίκια, αρουραίοι) προκαλούν σοβαρά προβλήματα, τόσο στην οικονομική και κοινωνική δραστηριότητα του ανθρώπου, όσο και στην υγεία του. Ενοχλήσεις, διάφορες αλλεργίες και δηλητηριάσεις αποτελούν τις παρενέργειες της δράσης τους. Τέλος, ένας μεγάλος αριθμός τροφίμων είτε μολύνεται είτε καταστρέφεται από τα περιττώματα και τους μικροοργανισμούς που μεταφέρουν αυτοί οι παρείσακτοι οργανισμοί. Καταγεγραμμένα έχουν προκαλέσει σοβαρά προβλήματα υγείας , όπως πανώλη, χολέρα, εγκεφαλίτιδα, ιό Δυτικού Νείλου κ.ά.

Πότε και πόσο συχνά πρέπει να κάνω απεντόμωση;

Αυτό καθορίζεται από το είδος του ακινήτου (οικιακός ή επαγγελματικός χώρος) καθώς και το μέγεθος της προσβολής.Οπότε εμπειρικά, διαχωρίζουμε και προτείνουμε :
Οικιακοί χώροι.Από Μάρτιο ως και Οκτώβριο ,ειδικότερα αυτοί οι δύο μήνες είναι και οι πλέον κατάλληλοι, ο Μάρτιος, για να εξολοθρεύσουμε το μεγαλύτερο μέρος των κατσαριδών, επεμβαίνοντας έτσι στον βιολογικό τους κύκλο και ο Οκτώβριος, για την εξολόθρευση όποιου πληθυσμού έχει φωλιάσει στα σπίτια μας.
Επαγγελματικοί χώροι.Δεδομένου ότι αυτοί οι χώροι είναι πιο ευαίσθητοι εξαιτίας των υλικών που διακινούνται, προτείνουμε οι εφαρμογές να πραγματοποιούνται περίπου κάθε 3μήνες ώστε να τηρείται ένα ολοκληρωμένο πρόγραμμα Παρασιτολογικού ελέγχου με πλήρως ενήμερα όλα τα αρχεία που ζητούν οι αρμόδιες ελεγκτικές αρχές.

Τα στοιχεία που μας διαφοροποιούν σαν εταιρεία παρoχής υπηρεσιών

Σεβασμός στον άνθρωπο και το περιβάλλον, αξιοπιστία-συνέπεια, ανταγωνιστικές τιμές, σωστή και άμεση εξυπηρέτηση προς το καταναλωτικό κοινό, άριστη και ανθρώπινη συνεργασία με όλους τους συνεργάτες, τεχνογνωσία-πιστοποίηση και ολοκληρωμένες υπηρεσίες

Online Υπηρεσίες

Eυκολία & κέρδος με τις νέες on line υπηρεσίες της Petroheat
Κλικ Εδώ

Ποιοί είμαστε

Η PETROHEAT αναπτύσσεται με ιδιαίτερη επιτυχία στο χώρο των πετρελαιοειδών από το 1986 με γνώμονα την ευελιξία και την ποιοτική παροχή υπηρεσιών, αντιμετωπίζοντας τον κάθε πελάτη ξεχωριστά. Μάθετε περισσότερα...

Τα νέα Γραφεία μας

Tελευταία Νέα

Nέο website online: petroheat.gr
about 11 hours ago

© Copyright 2013 Petroheat Design & Development EOSNET